بانکهای اطلاعاتی

بانکهای اطلاعاتی و نحوه ایجاد آنها

بانکهای اطلاعاتی

بانکهای اطلاعاتی و نحوه ایجاد آنها

تفسیر آزمون جامع

با انجام این آزمایش خانمها در دو گروه قرار می گیرند: 

گروه غربالی مثبت با ریسک بالای ابتلا  

گروه غربالی منفی با ریسک پایین ابتلا

گروه غربال مثبت  

نتیجه ای غربال مثبت است که ریسک ابتلا به سندرم داون براساس سن مادر ، سطوح سرمی PAPP-A ، free β-HCG، αFP ، uE3 و Inhibin-A  و نیز اندازه گیری NT ، 1 به 150 یا بیشتر باشد. لذا کسی که در این گروه قرار بگیرد ، بایستی به منظور انجام تستهای تائیدی که انجام روشهای تهاجمی تشخیص قبل از تولد سندرم داون نظیر آمینوسنتزویا نمونه برداری از پرزهای جنینی یا CVS مباشد ، راهنمایی شود.

گروه غربال منفی

اگر ریسک ابتلا به سندرم داون براساس آزمون جامع کمتراز1به150 باشد ،،نتیجه غربالگری منفی خواهد بود و لذا نیاز به تست تشخیصی دیگری نمی باشد.اگرچه نتیجه غربالی منفی بدین معناست که ریسک ابتلا جنین به سندرم داون بالا نمی باشد؛اما به معنی رد احتمال ابتلا به هریک از اختلالات فوق نخواهد بود.

کارایی آزمون جامع

کارآیی یک تست غربالگری معمولاً بر مبنای درصد تعیین یا  DR که حساسیت نیز نامیده می شود 

 

درصدمثبت کاذب یا  FPR   و ارزش پیش بینی شده یک نتیجه مثبت یا  OAPR که نسبت مثبت حقیقی به مثبت کاذب می باشد؛ تعریف میگردد.  درصد تعییین (DR) متناسب است با بارداری های مبتلا با نتایج غربالی مثبت و درصدجواب مثبت کاذب متناسب با بارداریهای غیر مبتلا اما بانتایج غربالی مثبت می باشد.  

در سندرم داون با 90% DR= ، مثبت کاذب 3/1% FPR و  1:5 OAPR بدین معنی است که در بین خانمهای با نتایج مثبت غربالی ، یک مورد از 5 بارداری مبتلا خواهد بود.  

تاثیر سن مادری بر کارایی غربالگری

احتمال اینکه نتیجه غربالگری و ریسک ابتلا به سندرم داون یک خانم مسن مثبت باشد، نسبت به یک خانم جوانتر بیشتر است. به همین علت آزمون احتمال تعیین بارداری مبتلا به سندرم داون را در خانم مسن نسبت به خانم جوان را خواهد داشت .که این مساله در جدول ذیل نشان داده شده است. لذا هر چه قدر سن مادر دقیقتر باشد، تخمین ریسک ابتلا بارداری همراه با مارکرهای سرمی دقیقتر خواهد بود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد